Type and press Enter.

Politică de confidențialitate

Termeni și condiții

Îți mulțumesc pentru vizitarea site-ului În Esență. Acesta a fost creat de Anca Marincaș din dorința de a împărtăși povești despre oameni și locuri în scop recreativ și inspirator. Utilizarea acestui site este condiționată de respectarea condițiilor generale de acces şi de utilizare detaliate mai jos („Termeni și condiții”), precum şi de respectarea legislației în vigoare.

Te rog să citești cu atenție Termenii și condiţiile din această pagină, întrucât orice utilizare a acestui site necesită acceptarea lor de către tine.

1. Modificarea Termenilor și condițiilor

Pentru a rămâne fidelă obiectivului de a împărtăși povești de real interes, Termenii și condiţiile de utilizare se pot modifica oricând, fără niciun preaviz și fără nicio notificare. De aceea, te rog să revii pe această pagină periodic, pentru a fi la curent cu cele mai recente modificări. Îți mulțumesc și sper să găsești ceea ce cauți printre rândurile site-ului inesenta.ro.

2. Drepturile de autor și proprietate intelectuală

Anca Marincaș este proprietarul acestui site. Fotografiile, textele, sloganurile, desenele, imaginile, secvențele animate, cu sunet sau fără sunet, logo-ul (blazonul) În Esență, precum şi toate lucrările integrate în acest site sunt proprietatea Ancăi Marincaș. Acolo unde există lucrări ale unor terți (imagini, videouri), acestea vor fi menționate ca atare.

Toate informațiile și produsele prezentate pe acest site sunt protejate în conformitate cu reglementările referitoare la dreptul de autor şi/sau drepturile de proprietate intelectuală privind protecţia desenelor şi modelelor industriale.

Reproducerile, digitale sau pe hârtie, ale site-ului sus menționat şi/sau ale lucrărilor şi/sau modelelor de produse și servicii care sunt reproduse pe site sunt autorizate numai cu condiția ca acestea să fie destinate unei utilizări strict personale, excluzând orice utilizare în scopuri publicitare şi/sau comerciale şi/sau de informare, astfel încât să fie conforme reglementărilor referitoare la proprietatea intelectuală.

Cu excepția dispozițiilor de mai sus, orice reproducere, prezentare, utilizare ori modificare parțială sau integrală a site-ului, indiferent prin ce procedeu sau pe ce suport, a diverselor articole, informații, lucrări şi modele de produse și servicii care îl compun, fără a se fi obținut în prealabil autorizația de la Anca Marincaș, este strict interzisă, conform legislaţiei în vigoare.

3. Accesul la informațiile publicate pe site

Anca Marincaș garantează tuturor utilizatorilor acces limitat, în interes personal, pe site-ul inesenta.ro si nu le conferă drepturile de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a cesiona/vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor Ancăi Marincaș fără acordul prealabil scris al acesteia.

Folosirea, fără acordul scris al Ancăi Marincaș, a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Site-ul În Esență nu trimite emailuri spam.

4. Disponibilitatea serviciului

Anca Marincaș își rezervă dreptul de a modifica sau de a întrerupe, temporar sau permanent, parțial sau în totalitate, serviciile puse la dispoziţie prin intermediul acestui site, cu sau fără o notificare prealabilă.

Anca Marincaș nu este răspunzătoare față de utilizator, orice terț persoană fizică sau juridică sau instituție pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

Anca Marincaș poate schimba oricând conținutul și condițiile de folosire a site-ului. Noile condiţii devin valabile în momentul în care au fost făcute publice prin publicarea pe acest site și nu au caracter retroactiv.

5. Accesul minorilor

Conținutul inesenta.ro nu este, ca regulă, destinat minorilor, dar conținutul său nu este vătămător pentru aceștia. Totuși, unele link-uri către alte site-uri ar putea conduce utilizatorul în pagini de internet care sunt nerecomandate minorilor.

De aceea, pentru a evita orice prejudiciu, vârsta minimă a utilizatorilor înregistrați în vederea publicării unor comentarii trebuie să fie de minimum 18 ani.

6. Lipsa garanțiilor

Întregul conținut al acestui site poate fi modificat și vă este oferit „ca atare”, fără a oferi nicio garanție de niciun fel, fie ea expresă ori implicită.

7. Limitarea răspunderii pentru comentariile utilizatorilor

Utilizatorii care vizitează site-ul inesenta.ro pot să publice comentarii la adresa acestuia, a articolelor publicate și a produselor promovate, prin completarea unor câmpuri care se referă la nume, adresa de e-mail și website-ul respectivelor persoane.

Anca Marincaș își rezervă dreptul de a ignora comentariile și mesajele cu conținut ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care tulbură în vreun fel viața privată a altor persoane, încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conțin viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, e-mail-uri în masă sau orice altă formă de spam.

Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entități, fără a fi obținut în prealabil acordul acestora, vor fi sancționate în conformitate cu reglementările în vigoare.

8. Limitarea răspunderii pentru linkuri către alte site-uri, server, browser

Site-ul inesenta.ro este găzduit de serverele unei terțe companii. Deținătorul site-ului nu va putea fi considerat răspunzător pentru eventualele erori apărute pe site, indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-ului, anumite setări sau actualizări, precum și imposibilitatea temporară de funcționare.

Deținătorul site-ului nu va putea fi considerat răspunzător pentru erorile apărute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului inesenta.ro. De asemenea, în caz de nefuncționare a site-ului din cauza dificultăților tehnice întâmpinate de societatea terță care asigură mentenanța și găzduirea acestuia, nu va putea fi atrasă niciun fel de răspundere în sarcina deținătorului site-ului.

Anca Marincaș nu poate răspunde pentru conținutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legături (link-uri) de pe site-ul inesenta.ro. Pentru respectivele site-uri, răspunderea integrală aparține proprietarilor site-urilor respective.

Fără a se limita la cele mai sus menționate, proprietarul site-ului inesenta.ro își declină în mod special orice răspundere dacă aceste site-uri:

  • Încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unui terț;
  • Sunt inexacte, incomplete sau conțin informații înșelătoare;
  • Nu au caracter comercial sau nu răspund îndeplinirii unui anumit scop;
  • Nu oferă o securitate adecvată;
  • Conțin viruși sau alte elemente cu caracter distructiv;
  • Sunt licențioase ori calomnioase.

9. Limitarea răspunderii pentru închiderea site-ului

Acest site nu este perpetuu. Proprietarul poate să ia decizia închiderii sale oricând cu toate că dorește să funcționeze cât mai mult posibil.

10. Limitarea răspunderii pentru opiniile exprimate în legătură cu produsele promovate

Cele mai multe dintre articolele publicate pe site-ul inesenta.ro reprezintă strict opinia personală a Ancăi Marincaș, scopul acestora fiind informarea și recreerea destinatarilor. Acest lucru presupune faptul că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor şi libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public ale autorului sunt inviolabile. Acesta nu va putea fi considerat răspunzător pentru prejudiciul cauzat altor persoane a căror opinie este contrară.

De asemenea, materialele care fac referire sau prezintă calitățile ori avantajele folosirii anumitor produse reprezintă reflectarea propriilor simțuri ale autorului, iar acesta nu poate fi responsabil pentru calitatea produselor pe care le promovează. Răspunderea pentru buna funcționare și calitățile respectivelor produse aparține în integralitate producătorilor și, după caz, furnizorilor.

11. Litigii și dispoziții finale

Prin vizitarea site-ului inesenta.ro, utilizatorul se declară de acord cu faptul că legile române vor guverna Termenii și Condițiile de utilizare de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și Anca Marincaș (precum și asociații/partenerii/afiliații săi).

În cazul unor eventuale conflicte între proprietarul site-ului inesenta.ro și cititorii săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă.

Dacă soluționarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanță, în conformitate cu legile române în vigoare.

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi constatată ca fiind nulă sau afectată de altă cauză de ineficacitate, indiferent de cauză, valabilitatea celorlalte clauze nu va fi afectată. Odată cu accesarea site-ului, cititorul acceptă fără obiecțiuni Termenii și Condițiile de utilizare, valoarea acestora fiind echivalentă cu cea a unui contract valabil încheiat.

Cititorul își asumă în integralitate aceste riscuri odată ce își exprimă acordul față de Termenii si condițiile site-ului inesenta.ro.

Protecția vieții private (Confidențialitate). Prelucrarea datelor cu caracter personal

Comentarii

Când vizitatorii lasă comentarii pe site, se colectează datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul tău.

Cookie-uri

Dacă lași un comentariu pe situl inesenta.ro, poți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și site-ului tău. Acestea sunt pentru confortul tău, astfel nu mai trebuie să le completezi din nou când lași un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Dacă ai un cont și te autentifici în acest site, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă navigatorul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat când închizi navigatorul.

Newslettere și e-mail-uri

În cazul în care vei furniza adresa de email (fie ca urmare a înregistrării pe site pentru a putea posta un comentariu, fie ca urmare a participării la concursurile organizate prin intermediul paginii de Facebook – https://www.facebook.com/inesenta), datele de contact pe care le furnizezi vor putea fi utilizate pentru trimiterea de newslettere. În plus, este posibil să primești comunicări de prezentare a altor produse, brand-uri ori site-uri web. Aceste materiale se pot concretiza sub forma unui email.

Adresa de email mai poate fi folosită pentru a-ți trimite comunicări tranzacționale sau administrative (de exemplu, email de confirmare atunci când te înscrii pentru sau te dezabonezi de la o înregistrare sau activitate specifică), precum și anumite servicii legate de anunțuri (de exemplu, anunțuri despre update-uri la notificarea proprie de confidențialitate, întreruperi sau schimbări la serviciile online sau politicile de suport tehnic sau alte modificări conexe).

Transferul datelor cu caracter personal

Anca Marincaș nu va divulga niciodată datele tale cu caracter personal unei societăți comerciale sau organizații terțe, care intenționează să le folosească în scopuri de marketing direct dacă nu ți-ai dat în mod expres consimţământul în acest sens.

Ocazional, pe site-ul inesenta.ro se pot derula programe comune sau co-sponsorizate, ori de promovare pe site-ul inesenta.ro cu o alta companie, organizație, societate sau o altă parte, și putem colecta și procesa informații personale. Dacă informațiile tale personale sunt colectate de către (sau se împart cu) o altă societate decât proprietarul site-ului, Anca Marincaș, ca parte a unui astfel de proiect de promovare, va anunța acest lucru la momentul colectării informațiilor personale. Periodic, se poate derula o promoție pe site-ul inesenta.ro, care oferă produse sau servicii de la o altă companie și vei avea posibilitatea de a opta pentru primirea informațiilor direct de la societatea terță respectivă.

Atunci când se va desfășura orice campanie de promovare care implică o altă societate, putem oferi un link separat la politica de confidențialitate a acestei societăți si te încurajez sa-l citești înainte de a furniza orice informații personale, deoarece nu pot garanta că aceasta a aderat la Politicile de confidențialitate ale site-ului inesenta.ro. Dacă nu dorești ca informațiile tale să fie colectate de către sau în comun cu o altă societate decât de către Anca Marincaș, poți alege întotdeauna să nu te înregistrezi sau să nu participi la aceste promoții, în momentul în care îți sunt solicitate informațiile cu caracter personal.

Se pot dezvălui, de asemenea, informațiile tale personale, în cazul în care este solicitat acest lucru prin lege, sau în cazul în care, în opinia mea, fundamentată pe buna-credință, o astfel de acţiune este în mod rezonabil necesară pentru a mă conforma procedurilor legale, pentru a răspunde oricăror solicitări și pretenții, sau pentru a proteja siguranța sau drepturile În Esență, ale cititorilor săi, ori ale publicului în general.

Securitatea datelor

Proprietarul site-ului inesenta.ro ia toate măsurile organizatorice și tehnice necesare pentru a proteja confidențialitatea și securitatea informațiilor tale personale colectate de pe site-ul inesenta.ro și prin intermediul paginii de Facebook În Esență, inclusiv în cazul categoriilor speciale de date cu caracter personal și informațiilor personale colectate de la minori, chiar dacă acestea pot fi prelucrate doar în mod ocazional/accidental. Aceste eforturi includ, dar nu sunt neapărat limitate la:

(i) stocarea informațiilor tale personale în medii de operare sigure, care nu sunt disponibile pentru public și care sunt accesibile numai angajaților sau contractorilor autorizați de Anca Marincaș;

(ii) utilizarea tehnicii de protecție împotriva atacurilor Distributed Denial of Service (DDoS) și,

(iii) verificarea identității utilizatorilor site-ului înregistrați înainte de a putea accesa informațiile lor personale.

Cât timp îți păstrăm datele

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

Dacă ai lăsat comentarii pe acest site web, poți cere printr-un mail scris pe adresa anca@inesenta.ro să primești un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre tine, inclusiv toate datele pe care ni le-ai furnizat. De asemenea, ne poți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre tine. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Contact

Pentru orice neclarități, nelămuriri, observații şi sugestii, precum şi pentru sesizarea oricăror nereguli legate de funcţionarea secțiunilor, vă rog să mă contactați pe adresa de e-mail: anca@inesenta.ro.

Varianta actualizată – iulie 2018, În Esență.