Type and press Enter.

Despre

Bine-ai venit pe meleagul meu virtual!

Mă bucur că dorești să afli răspunsul la întrebarea cine sunt. Pe lângă răspunsul firesc, sunt Anca, mai am doar câteva lucruri simple de adăugat.

Timpul mi-a demonstrat că învelișul care îmi acoperă existența e într-o continuă schimbare și-atunci am înțeles că n-are nicio noimă să mă descriu în funcție de numărul toamnelor așezate pe umeri sau prin sentințele prestabilite de societate. Tot ce am de făcut pentru a-mi găsi răspunsul la întrebarea cine sunt? este să mă uit mai atent în mine și mai puțin în oglindă sau prin ochii celorlalți.

Îmi place să cred că esența fiecărui om se află în suflet și ceea ce alegem să păstrăm acolo va fi vizibil și ochiului. Așadar, sunt Anca, o esență a tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit, poveștilor pe care le-am auzit și locurilor în care am pășit.

Contopesc literele în metafore care îmi sunt atât de dragi, iar atunci când mi-e dat să scriu simplificat, simt că-mi sunt cuvintele dezvelite. Scriu cu fervoare, caut să ajung în esența fiecărui colț de om sau loc și transform cuvintele în povești pe care sper să le așezi cu încântare în suflet.

Anca Beleiu

anca@inesenta.ro
foto: Dana Moica