Type and press Enter.

Forța din vulnerabilitatea feminină – Baroque || Urban

Cel mai frumos cadou pe care ni-l putem oferi este sinceritatea. A fi sincer cu tine, înainte de a fi sincer cu cei din jur, reprezintă o acțiune la fel de vitală precum respiratul. Acum câteva luni am decis că dacă mă voi reapuca de scris, va trebui să practic ceea ce propovăduiesc, adică să devin complet sinceră cu mine. Nu este un exercițiu comod. Nici ușor. Mai ales că această sinceritate față de sine aduce nevoia de sinceritate față de cei din jur. Iar aici apare cel mai frumos și dureros exercițiu al sufletului: curajul de a fi vulnerabil.

Îi găsesc fascinanți, sensibili, dar în egală măsură incredibil de puternici pe cei care au curajul să fie vulnerabili în fața lumii. Și cu cât descopăr mai mulți oameni făcuți din acest aluat, cu atât mai mult îmi doresc să le descos sufletul.

Anul acesta am bucuria de a fi din nou blogger ambasador al proiectului Baroque || Urban, aflat la cea de-a treia ediție, care va aduce în prim planul timișorean expoziția | WOMAN, ALL TOO WOMAN | organizată de MetaSpațiu. Între 15 august și 15 octombrie 2018, arta a peste 30 de femei din țări precum România, Serbia, Ungaria, Austria sau Franța cu cele peste 120 de lucrări de artă (pictură, sculptură, fotografie, instalație, obiect), precum și o serie de evenimente speciale: conferințe, dezbateri, performance, artist talk, teatru, ateliere, tururi speciale vor umple aceste peste 2 luni.

Nu întâmplător am început să vorbesc la începutul articolului despre vulnerabilitate. Primul nume anunțat din cadrul expoziției este cel al Marinei Abramović. Viața acestei femei, atât cât am putut descoperi prin mediul virtual, are gravată vulnerabilitatea în fiecare fibră a ei. A mișcat ceva profund în mine pe măsură ce descopeream cum a transformat teama, suferința fizică, cuțitele și gloanțele în iubire și încredere în raport cu publicul ei. Și cu cât arta ei performativă a crescut, cu atât mai mult a dezvăluit fața puternică a vulnerabilității.

Nu am suficiente cuvinte să descriu nerăbdarea de a vedea această expoziție și dorința de a descoperi arta celorlalte femei cu a căror lucrări mă voi întâlni: Aura Bălănescu, Josѐpha Blanchet, Elena Bobi Dumitrescu, Alina Cioară, Andra Ciocoiu, Dana Constantin, Suzana Fântânariu, Andreea Hereșanu, Emilia Jagica, Aurora Kiraly, Adriana Lucaciu, Andreea Medar, Liliana Mercioiu Popa, Jelena Micic, Doina Mihăilescu, Silvia Moldovan, Ada Muntean, Ana Maria Negara, Simona Nuţiu Gradoux, Carmen Nicolau, Marilena Preda Sânc, Florica Prevenda, Kristina Rațiu Demuth, Axenia Roşca, Eva Maria Schartmüller, Diana Serghiuţă, Alina Ondine Slimovschi, Oana Stoian, Nada Stojici, Minodora Tulcan, Agnes Varnai, Simona Vilău și Victoria Zidaru.

Vă invit așadar la o doză de realism feminin și la lecții prețioase despre vulnerabilitatea feminină transformată în forță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *